Sunday, October 28, 2012

Majalah MARS : Bahan dakwah untuk remaja


MARS atau Majalah Remaja Sempoi adalah sebuah majalah e-book dakwah santai yang diterbitkan bersama di antara iLuvislam.com dan Flarebiz Network bermula 1 April 2010.

Konsep MARS adalah:


  • sempoi dan santai : ia bertujuan untuk menembusi golongan remaja yang kurang mengamalkan ajaran Islam
  • dakwah viral : majalah e-book yang dimuat turun akan dikongsikan bersama rakan-rakan lain dengan mudah tanpa memerlukan internet


Nama MARS dipilih ketika mesyuarat pertama di antara pihak iLuvislam.com yang diwakili oleh En. Mohd Nurul Imran Koyube (Presiden iLuvislam.com) dan En. Mohd Fitri Zainul (Head of Technology iLuvislam.com) serta wakil Flarebiz Network; En.Mohd Zhafran Mohd Ghani (IT Executive) dan Hanny Ramzy (Internet Entrepreneur).

Asalnya pihak iLuvislam.com ingin ‘outsource’ projek E-Book dakwah kepada syarikat Flarebiz Network yang terdiri daripada pakar-pakar Internet Marketing. Namun setelah perbincangan panjang, pihak Flarebiz Network ingin bekerjasama dengan iLuvislam.com dalam menyebarkan ayat-ayat cinta Allah.


Untuk mengetahui lebih lanjut ; sila layari di http://mars.iluvislam.com/

Nota penulis ; saya telah memuat turun 6 ebook daripada 8 ebook yang telah berada di laman web di atas, saya cuba memuat turun dua lagi namun tidak berjaya kerana mailing list tidak aktif.





1 comment:

syaima aqmar said...

Salam, Daing

Akk pun nak download e-book MARS tapi xblh.. sbb yg sme (mailing x aktif)

kalau Daing free, blh tak emailkan kat akk ebook tu? hehe :)

~kk Ezaini~

email (ezainiaqmar@gmail.com)